Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Beannaise, avagy majonéz babból

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Reform konyha, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1/2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1/2 dl napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olaj kivételével mehet minden a turmixba / botmixer poharába, kapcsold be a gépet, keverd krémesre a masszát és apránként add hozzá az olajat. Mixeld folyamatosan, majd amikor úgy ítéled, elég, nyugodtan hagyd abba, lehet, hogy Neked kevesebb olaj is elég bele!

Kóstold, ízesítsd, ha még kell; a fenti mennyiségből 3,5 dl majonézed lesz. Állítólag fagyasztható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)