Chilis csirkecomb grillezve
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					4 db				
		csirkecomb  					 | 
					133 | 
					20.9 | 
					5.2 | 
					0.5 | 
					0 | 
					74 | 
				
				
						
					| 2 evőkanál				
		chilis olaj					 | 
					0 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					4 gerezd				
		fokhagyma  					 | 
					134 | 
					6.8 | 
					0.1 | 
					26.3 | 
					0.8 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A fokhagymát összezúzzuk és elkeverjük az olajjal. A csirkecombokat bőrös oldalukra fordítjuk és a felsőcombrészt két helyen, az alsócombot egy-egy helyen a csonttal párhuzamosan mélyen bevágjuk, összesen hat vágást ejtünk combonként. Jól beledörzsöljük a fokhagymás olajat, majd megsózzuk, borsozzuk és szorosan alufóliába csomagoljuk. Fél órát hideg helyen állni hagyjuk, majd grillrácsra tesszük. Öt percenként megfordítva, húsz percig grillezzük. Végül a fóliából kibontva, lecsepegtetve, mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Sült ananásszal és párolt rizzsel tálaljuk.  
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)