| alapanyag | kalória (kcal) | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) | rost (g) | koleszterin (mg) | 
| 1 teáskanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
| 1 db				
		citrom   | 31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 | 
| 2 csokor újhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
 Az újhagyma zöldjének egy részét levágjuk. A forrásban lévő vizet sóval, cukorral és a citrom levével ízesítjük. A hagymát beledobva két percig forraljuk. Lecsepegtetjük és a vajjal összeforgatjuk. Szárazabb húsok mellé köretként tálaljuk.
			
			Az újhagyma zöldjének egy részét levágjuk. A forrásban lévő vizet sóval, cukorral és a citrom levével ízesítjük. A hagymát beledobva két percig forraljuk. Lecsepegtetjük és a vajjal összeforgatjuk. Szárazabb húsok mellé köretként tálaljuk.