Csirke szójaszószban
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					1 db				
		csirke  					 | 
					132 | 
					20.9 | 
					5.2 | 
					0.5 | 
					0 | 
					60 | 
				
				
						
					| 1 dl				
		száraz fehérbor					 | 
					70 | 
					0 | 
					0 | 
					16 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 4 evőkanál				
		olaj					 | 
					899 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1/2 dl				
		szójaszósz					 | 
					66 | 
					10.5 | 
					0.1 | 
					5.6 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					3 gerezd				
		fokhagyma  					 | 
					134 | 
					6.8 | 
					0.1 | 
					26.3 | 
					0.8 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A megtisztított csirkét feldarabolom. Az olajat felforrósítom, és a megtisztított, zúzott fokhagymát sárgára fonnyasztom benne. A fokhagymás olajon a húsdarabok mindkét oldalát átsütöm. 
A csirkét megöntözöm a szójaszósszal és a borral, azután fedő alatt, kis lángon puhára párolom. A serpenyőt időnként megrázogatom, nehogy az étel leégjen. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként 1-2 evőkanál forró vízzel pótolom. Óvatosan sózzuk, mert a szójaszósz is sós.
Párolt rizzsel tálalom.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)