| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 8 db csirke felsőcomb | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 5 dkg parmezán sajt | 375 | 22.6 | 29.7 | 1.6 | 0 | 0 |
| 5 dkg trappista sajt | 365 | 36 | 2 | 50.3 | 0 | 3 |
| 1 késhegynyi cayenni bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 5 dl kefír | 52 | 3 | 2.7 | 3.8 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A combokat kicsontozzuk és ízlésünk szerint a bőrt is eltávolítjuk. A kefírbe keverjük a zúzott fokhagymát, a kétféle borsot és megsózzuk. A húst beletesszük és egy éjszakát hűtőben érleljük. Másnap lecsepegtetjük a combokat és a felhevített olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Kevés páclét öntünk alá és lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges az elfőtt levét pótoljuk. A megpuhult combokat emeljük ki és tegyük előmelegített tálra. A sütőedénybe öntsük bele az összes megmaradt páclét és forraljuk be a felére. Keverjük hozzá a megreszelt sajtokat és addig tartsuk a lángon, amíg a sajt elolvad. A mártást a húsokra kanalazzuk és tálaljuk.