| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 kg
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 3 dl ecet (20%-os) | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 20 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 5 dkg konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 szál torma | 78 | 2.7 | 0.4 | 15.9 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 szem szegfűbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál nátrium-benzoát | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és félbevágjuk, majd szorosan üvegbe rakjuk, közétűzzük a megtisztított, hosszában felcsíkozott tormát. A 2 liter vizet a fűszerekkel felforraljuk, majd lehűtjük, belekeverjük a tartósítót és felöntjük vele a paprikát. Az üveget megrázzuk, hogy az ecetes lé mindenhol ellepje a paprikát. Lezárjuk az üveget és a kamrába tesszük.