Olasz ecetes hagyma
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
3 adag
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 liter
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kg
gyöngyhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított gyöngyhagymát sós vízbe 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Az egy liter ecetet a fűszerekkel és némi sóval felforralunk, a hagymát és a megtisztított fokhagymát két percig főzzük benne. A hagymát üvegekbe szűrjük, úgy, hogy minden üvegbe kerüljön három gerezd fokhagyma is. A főzőlevet leszűrjük és összekeverjük a maradék ecettel, ráöntjük a hagymára és ha langyosra hűlt, a tetejére öntünk fél centi olívaolajat. Az üveget lezárjuk, majd felhasználás előtt egy hónapig hagyjuk állni.
Vegyes előételekhez, ízelítőkhöz használjuk fel, de savanyúságnak is finom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)