Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fekete kagyló tengerész módon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Főétel, Főtt, Sós, Meleg, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 kg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott, megtisztított kagylót edénybe tesszük, a finomra vagdalt hagymával, petrezselyemzölddel meghintjük, megborsozzuk, s a fehérbort hozzáöntve, fedővel letakarva, gyors tűznél felforraljuk, néhány percig főzzük, míg a kagylók kinyílnak. Ekkor kiszedjük a kagylókat, amelyik nem nyílt ki, kidobjuk. Levét beforraljuk, kevés liszttel összegyúrt vajjal kissé sűrítjük, s a többi vajat belekeverve a kagylókra öntjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)