Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gazpacho

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
6 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kenyeret beáztatjuk, a többi hozzávalót megtisztítjuk, majd mindent a turmixgép poharába dobunk és összezúzunk. Szükség esetén vízzel hígítjuk. Jól behűtjük. Tálaláskor, betétnek, pirított kenyérkockákat, felkockázott főtt tojást, paradicsomot, paprikát, felvagdalt szárzellert adhatunk. Ízlés szerint erőspaprikát adhatunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)