Göngyölt borjúszelet
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
paradicsompüré |
110 |
5 |
1 |
20 |
0.9 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 1 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| 8 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
| 2 db
póréhagyma |
37 |
2.2 |
0.3 |
6.3 |
2.3 |
0 |
| 50 dkg
borjúkaraj |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A póréhagymát 8 négyujjnyi darabra vágjuk és sós vízben roppanósra főzzük. A húst nyolc szeletre vágjuk, gyengéden kiverjük és sózzuk borsozzuk, majd az egyik oldalát mustárral vékonyan megkenjük. a lecsepegtetett pórét a baconszeletekbe göngyöljük, majd a hússzeletekbe tekerjük és megtűzzük. A felforrósított olajon minden oldalukat pirosra sütjük. A hústekercseket a zsiradékból kivéve melegen tartjuk és a finomra vágott hagymát és a paradicsompürét a forró serpenyőben megpirítjuk. Felöntjük a borral és a húst visszatéve, puhára pároljuk. Végül a tejszínben elkevert liszttel behabarjuk és összeforraljuk.
Galuskát ajánlok hozzá köretnek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)