Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Göngyölt borjúszelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Göngyölt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 db póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
50 dkg borjúkaraj ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A póréhagymát 8 négyujjnyi darabra vágjuk és sós vízben roppanósra főzzük. A húst nyolc szeletre vágjuk, gyengéden kiverjük és sózzuk borsozzuk, majd az egyik oldalát mustárral vékonyan megkenjük. a lecsepegtetett pórét a baconszeletekbe göngyöljük, majd a hússzeletekbe tekerjük és megtűzzük. A felforrósított olajon minden oldalukat pirosra sütjük. A hústekercseket a zsiradékból kivéve melegen tartjuk és a finomra vágott hagymát és a paradicsompürét a forró serpenyőben megpirítjuk. Felöntjük a borral és a húst visszatéve, puhára pároljuk. Végül a tejszínben elkevert liszttel behabarjuk és összeforraljuk.
Galuskát ajánlok hozzá köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)