| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 2 db tojásfehérje | 14 | 3 | 0.1 | 0.2 | 0 | 0 |
| 5 adag dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 20 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
15 dkg cukrot egy teáskanál vízzel serpenyőbe teszünk és megkaramellizáljuk. Egy-egy teáskanálnyit a felfújt vagy parféformák aljára csurgatunk és hagyjuk kihűlni. A többi karamellbe belekeverjük a durvára vágott diót, majd olajozott lapra öntve, ezt is hűlni hagyjuk. A kihűlt grillázst durvára daráljuk. A tejszínhabot habbá verjük. A tojáshabot csipet sóval és a félretett cukorral, szintén kemény habbá verjük. A kétféle habot és a grillázst óvatosan összeforgatjuk, majd a formákba szedjük. Teljes dermedésig, tegyük a mélyhűtőbe (több óra). Tálalás előtt a formát forró vízbe mártva a parfé könnyedén kiborítható.