Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett báránycomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 130 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Húsvét, Buli, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
4 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Ez az étel, csak fedeles grillsütőben készíthető és számítsunk rá, hogy a parazsat is pótolnunk kell.
A citromot szeleteljük vékonyra, a rozmaringágról húzzuk le a leveleket és kakukkfűvel és fahéjrúddal együtt keverjük a borba. Fektessük bele a báránycombot és időnként megforgatva, pácoljuk egy éjszakán át. A lecsepegtetett báránycombot fektessük grillrácsra. Gyenge parázs felett, a fedelet ráhajtva, süssük másfél-két órát, attól függően, hogy mennyire szeretjük a hús rózsaszínűen.
Szeletelés előtt tíz percig pihentessük a húst, fólia alatt.
Sok salátával és fóliás burgonyával tálaljuk.
A megmaradt pácot szűrjük le és forraljuk be a felére, külön csészében adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)