Grillezett gomba
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
csiperke gomba |
39 |
5.9 |
0.2 |
3.3 |
1.9 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
1 evőkanál
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 ág
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Lehetőleg egyforma, közepes nagyságú gombákat válasszunk. A gombák tönkjét vágjuk rövidre, tegyük el, használjuk fel másra. Forraljunk vizet egy fazékban és dobjuk bele a megroppantott fokhagymát, a szemesborsot. Hagyjuk forrni tíz percig, majd adjuk hozzá a sót és a citromlét. Dobjuk bele a gombafeleket és az újraforrástól számítva két percig főzzük. Lecsepegtetve hagyjuk hűlni. Végül a gombafeleket a bazsalikom és babérlevelekkel váltakozva, húzzuk nyársra. Ehhez a recepthez, csak a friss babérlevél jó. Sütés előtt kenjük be a nyársakat kevés olajjal.
Tálalás előtt csepegtessük meg citrommal.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)