Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett oldalas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sült, Grillsütő, Csípős, Édes, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg oldalas  429 12 42 0.3 0 72
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
3 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 evőkanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az oldalast tenyérnyi darabokra vágjuk és sóval, borssal, babérral és fokhagymával ízesített decinyi vízben, kuktában negyed órát főzzük. Hagyjuk kihűlni, közben a többi hozzávalót összekeverjük és a kihűlt húsokat alaposan bekenjük a keverékkel. Grillrácson az oldalas mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Zöldsalátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)