| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 doboz sprotni | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 20 dkg tehéntúró (félzsíros) | 62 | 3.2 | 3.3 | 4.8 | 0 | 0 |
| 20 dkg juhtúró | 283 | 18.2 | 21.1 | 3 | 0 | 12 |
| 2 fej lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 evőkanál kapribogyó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A finomra vágjuk a hagymát és a kapribogyót, majd a kétféle túróval, az olajos hallal (az olajával együtt), villával sima krémmé dolgozzuk. Közben sóval, borssal ízesítjük.