Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos pulykanyárs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Göngyölt, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
30 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet felszeleteljük és a szeleteket egymás mellé téve, fólia alatt, vékony téglalappá verjük. A bőrétől megfosztott kolbászt, villával összetörjük és a húsra kenjük. Szorosan feltekerjük, sóval, borssal meghintjük, majd ujjnyi karikára vágjuk. Beáztatott bambuszpálcára szúrjuk. Közepes magasságra helyezett grillrácson sütjük, közben, az olajba mártott, rozmaringágakkal kenegetjük. Fóliában sült burgonyával és salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)