Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Baconos, illatos csirkecomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borban elkeverem a fűszereket és belemasszírozom a csirkecombokba, az sem baj ha a bőre alá is jut, majd páclével leöntve bő egy órára hűtőbe teszem. Kivéve lecsepegtetem és a baconszalonnába tekerem, majd fogpiszkálóvak rátűzöm. Tepsibe ujjnyi vizet öntök és a csomagolt combokat, rácson, fölé teszem. Előmelegített, 200 fokos sütőbe rakom, majd 10 perc múlva a hőmérsékletet 160 fokra csökkentve, fél óra alatt puhára sütöm. Ha a víz elforrna, forró vízzel töltsük utána.
Héjában sült burgonyával és grillzöldségekkel tálalom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)