Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lassan sült csirkeszányak

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 500 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Lassan sütött, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dl szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1.2 kg csirkeszárny  132 20.9 5.2 0.5 0 60
1 teáskanál gyömbérpor 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a szárnyvégeket eltesszük és máshoz használjuk fel. A többi szárnydarabot edénybe tesszük. Szorosan lefedhető, sütőálló edényt válasszunk. A finomra vágott vörös- és fokhagymát, valamint a többi hozzávalót a szárnyakra öntjük és jól elkeverjük. Sóról szándékosan nem írtam, mert a szójaszósz sós. Az edényt lefedjük vagy szorosan alufóliába burkoljuk és 75 (hetvenöt) fokra, előmelegített sütőbe toljuk és 8 órát pároljuk.
Salátát adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)