Ropogós malaccomb
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 1 dl				
		olaj					 | 
					899 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					4 db				
		citrom  					 | 
					31 | 
					0.4 | 
					0.6 | 
					2.3 | 
					5.3 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 db				
		chili paprika					 | 
					0 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 teáskanál				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 evőkanál				
		köménymag					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					10 gerezd				
		fokhagyma  					 | 
					134 | 
					6.8 | 
					0.1 | 
					26.3 | 
					0.8 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 egész				
		malaccomb					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A malaccomb bőrét centis távolságra, rombusz alakban vagdossuk be. A hagymaféléket, a chilit és a fűszereket kőmozsárban zúzzuk péppé, majd dörzsöljük be a combot. Tegyük lefedhető tepsibe, talán a legjobb az ovális kacsasütő. Fedetlenül toljuk, 220 fokra előmelegített sütőbe, fél óra múlva vegyük le a hőt 110 fokra, kenjük be a húst az olajból és a citromléből kevert eleggyel. Fedjük le a tepsit és pároljuk a combot 5-6 órát. Néha kenjük be a citromos olajjal. Végül a fedőt levéve, a hőfokot 200 fokra emelve süssük a bőrét ropogósra.
Fűszeres, párolt céklával és burgonyapürével tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)