Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Metélőhagymás burgonyapüré

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Sós vízben főzzük a felkockázott burgonyát puhára. Szűrjük le és hagyjuk kicsit szikkadni. Törjük át, majd keverjük, kevés fehérborssal, a vajjal és a forró tejjel habosra. Gépet ne használjunk! Végül forgassuk bele a finomra vágott metélőhagymát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)