| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál gyömbér | 61 | 2.5 | 0.8 | 11 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál méz | 327 | 0.4 | 0 | 81 | 0 | 0 |
| 1 db szűzpecsenye | 163 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A finomra vágott hagymát a felhevített olajon megpirítjuk. A felszeletelt, gyengéden kivert, sóval, borssal meghintett sertésszüzet átsütjük rajta. Belecsurgatjuk a mézet, rászórjuk a gyömbért, belekeverjük a mustárt és a borral felöntve zsírjára sütjük. Végül összeforraljuk a tejszínnel. Főtt szélesmetélttel tálaljuk.