Mustáros, pórés pároltkáposzta
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 3 evőkanál				
		olaj					 | 
					899 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 csapott kávéskanál				
		mustármag					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 szál				
		póréhagyma					 | 
					37 | 
					2.2 | 
					0.3 | 
					6.3 | 
					2.3 | 
					0 | 
				
				
						
					| 50 dkg				
		fehérkáposzta					 | 
					65 | 
					1.1 | 
					0.2 | 
					14.7 | 
					2.7 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			Az olajat egy serpenyőben melegítsük elő és a mustármagot pattogtassuk ki. A megtisztított póréhagymát, a póré zöld részéből egy keveset tegyünk félre és felkarikázva, szedjük gyűrűkre, hosszában vágjuk félbe, majd szeleteljük fel, vágjuk a káposztát vékony laskára, sózzuk be és hagyjuk állni egy fél órát. A mustármagos olajban először megfuttatjuk a hagymát, majd a káposztát is hozzáadva 2-3 percig nagy lángon, kevergetve sütjük, ízlés szerint, megborsozzuk. 1/2 deci vizet, esetleg húslevest öntünk alá és lefedve, kis lángon kissé roppanósra pároljuk. A megmaradt póréhagymával díszítsük tálaláskor.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)