| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 maréknyi olívabogyó | 138 | 1.4 | 13.9 | 1.8 | 2.4 | 0 |
| igény szerint olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db chili paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 50 dkg görög feta | 64 | 3.5 | 0.5 | 11.4 | 0 | 12 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A fűszereket elkeverjük, sok szempontból jobb a szárított, a tört babérlevéllel, a finomra aprított chilivel és fokhagymával, majd beleforgatjuk, az olívabogyót és a kis kockára aprított feta sajtot, jó minőségűt érdemes használni, mert a többi törik. Üvegbe rakjuk, majd felöntjük az olajjal és hűtőben tárolva, egy hétig, néha finoman megmozgatjuk. Lecsepegtetve tálaljuk, salátalevélbe rakva, friss zöldségeket és pirított barnakenyeret kínálva mellé tálaljuk.