Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Őszibarack burokban sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Desszert, Buli, Bálint nap, Csőben sült, Édes, Meleg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Tojás, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
1 doboz őszibarackbefőtt 88 0.5 0.1 21.2 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hámozott, felezett őszibarackbefőttet lecsepegtetjük, majd fahéjjal meghintjük. Vastagon kivajazott tűzálló tálba tesszük, szorosan egymás mellé. A tojásokat 10 deka cukorral, a tejszínnel és a rummal elkeverjük, majd a barackokra öntjük. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb húsz perc alatt megsütjük, ekkor a maradék cukorral megszórjuk és grill fokozaton a cukrot rábarnítjuk.
mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)