Paradicsomos zöldbab
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1 kg				
		zöldbab | 41 | 2.6 | 0.3 | 6.8 | 1.9 | 0 | 
				
						
					| 1 kg				
		paradicsom   | 22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A zsenge zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, majd feldarabolva, sós vízzel leforrázzuk. Letakarva állni hagyjuk, amíg a víz kihűl. A vízből a babot szűrőkanállal kiszedjük, üvegekbe rakjuk és paradicsompasszírozón áttört, felforralt paradicsomlét öntünk rá. Az üvegeket lezárjuk és nedvesdunsztban fél órát gőzöljük. 
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)