| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint tejszínhab | 302 | 2.6 | 30 | 3 | 0 | 109 |
| 60 dkg eper | 39 | 0.9 | 0.6 | 7.2 | 0.8 | 0 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál kukorica keményítő | 349 | 0 | 0 | 85 | 0 | 0 |
| 5 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 1 doboz mascarpone | 450 | 7 | 45 | 2 | 0 | 100 |
| 20 dkg mogyorós puszedli | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Egy deci tejben elkeverjük a keményítőt. A többi tejet a kétféle cukorral és a sóval, felforraljuk. Hozzáöntjük a keményítős tejet és, kis lángon, folyamatosan kevergetve, újra forraljuk. A lángot lekapcsolva, néha megkeverve, hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a mascarponét, majd a képeken látható módon, a puszedlivel és a feldarabolt eper nagy részével, tálba rétegezzük. A tetejére krém kerüljön. Hűtőben pihentetjük 2-3 órát. Tálalás előtt a tetejét tejszínhabbal és a félretett eperrel díszítjük.