Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Epres-kekszes pohárkrém

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg keksz (édes) 449 8.2 11 78.8 3.4 0
1 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
1 maréknyi mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
igény szerint tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pudingport kevés hideg tejben elkeverjük. A többi tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felforraljuk és kevergetve hozzáöntjük a pudingporos tejet. Készre főzzük. A kekszet durvára törjük, elkeverjük a gorombára vágott mandulával, majd a pudinggal és a kisebb darabokra vágott eperrel poharakba rétegezzük. Hűtőben dermedni hagyjuk. Tejszínhabrózsával, eperdarabbal és mandulával díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)