Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldborsó télire

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Sós
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 késhegynyi nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított zöldborsót forrásba lévő vízben 4 percig főzzük, majd leszűrve lecsepegtetjük. Liternyi vizet forralunk és a cukrot és a só beletéve a borsót addig főzzük benne, amíg a szemek ráncosodni nem kezdenek. Ekkor a borsót szűrőkanállal üvegekbe merjük, de úgy, hogy csak háromnegyed részig legyen az üvegekben. Ráöntjük a langyosra hűlt főzőlevet, a tetejére késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk, majd lezárjuk. Nedves dunsztban fél órát gőzöljük. A gőzölést másnap és harmadnap megismételjük.
Leöblítve használjuk fel.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)