Almaleves mazsolával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
10 dkg
barnacukor |
391 |
0 |
0 |
97.4 |
0 |
0 |
5 dkg
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
1 db
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
2 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
ízlés szerint
citromfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A meghámozott, kicsumázott almákat feldaraboljuk, fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat,a cukrot és fél óráig főzzük. A citromhéjat kidobjuk, a levest összeturmixoljuk, hozzáadjuk a mazsolát és a tejszínnel kikevert tojássárgáját alaposan összekeverjük, de már nem forraljuk, mert a tojás kicsapódik.
Melegen vagy hidegen tálalva egyaránt finom, díszíthetjük tejszínhabrózsákkal és citromfűlevélkékkel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)