Saltimbocca
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 8 szelet
borjúkaraj |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 8 szelet
pármai sonka |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
72 |
| 16 levél
zsálya |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
marsala |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 2 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A borjúkarajt gyengéden kiverjük. Az egyik oldalára zsályaleveleket, a másik oldalára sonkát terítünk, majd fogpiszkálóval hozzátűzzük. A felhevített zsiradékban a hússzeleteket átsütjük. A sonkás oldalával kezdve, hogy a sonka ne kunkorodjon fel. A sütés 3-3 percig tartson, ekkor a húsokat kivesszük és melegen tatjuk. A zsiradékba öntjük a bort, utánfűszerezzük és beforraljuk. A húsokat visszatéve, összemelegítjük, majd a fűszeres mártással leöntve, az előírás szerint megfőzött, szélesmetélttel és párolt zöldséggel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)