Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sienai lépes crostini

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
2 db szardella ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
15 dkg borjúlép 0 ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A reszelt hagymát pirítsuk át két evőkanál vajon. Ha barnulni kezd adjuk hozzá a darált lépet és májat. Süssük át és adjuk hozzá a citromhéjat, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a paradicsompürét. Pároljuk 10 percig, ha nagyon sülne adjunk hozzá egy-egy evőkanál vizet. A legvégén keverjük bele a maradék vajjal simára kevert szardellát és kapribogyót.
Pirítósra kenve frissen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)