| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 maréknyi
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 1 maréknyi zöldborsó | 89 | 7 | 0.4 | 14 | 4.3 | 0 |
| 1 pohár rizs | 352 | 8 | 0.3 | 77.5 | 1.4 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 30 dkg borjúcomb | 110 | 19.5 | 4.5 | 0.3 | 0 | 86 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a kis kockára vágott borjúcombot. Jól összesütjük, majd belekeverjük a rizst és ha, az is átpirult, felöntjük 2 pohár vízzel. A levét talarékon elfőzzük, az utolsó öt perrcben, hozzákeverjük, a mélyhűtött borsót és a répát. Vizzel kiöblitett tálkákba szedjük, és kiborítva tálaljuk. Előételnek pompás, főételnek nagyobb adagban adjuk.