Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás-gombás fusili

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 16 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Húsételek, Koleszban főztük, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
5 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 doboz gombakonzerv 0 ? ? ? ? ?
20 dkg füstölt sertés sonka 130 22.2 1.4 7 0 97
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban, megpirítjuk, a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk, a kockára vágott sonkát és, a lecsepegtetett, gombakonzervet. Zsírjára sütjük és hozzáadjuk, a szárított oregánót, a zúzott fokhagymát, majd fűszerezzük és elkeverjük a tejszínnel. Közben megfőzzük a tésztát és lecsöpögtetve, belekeverjük a mártásba, tálaláskor, megszórjuk, a lereszelt sajtokkal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)