Kónya Pál vagyok, 53 éves, vállalkozó kiskereskedő. Konyhai felszerelések és kiegészítők forgalmazásával foglalkozom több, mint 28 éve. A web áruház létrehozásával az volt a célom, hogy a sok éves tapasztalatommal segítve megbízható és minőségi edények széles kínálatát tegyem elérhetővé mindenki számára.
Bejártam fél Európát, melynek során több nemzet étkezi szokásait is megismertem, gasztronómiai tudományukat elsajátítottam, és nem csak tudok, de szeretek is főzni. A hosszú évek alatt rájöttem, hogy nem mindegy hogy milyen ételt milyen minőségű edényben, sütőben készítek el, főzök, sütök, vagy párolok, mert a különböző anyagötvözetű edények mind más és más ízeket hoznak elő ugyanabból az ételből.
Tehát nem párolódnak vagy sülnek egyformán. Az általam ismert országok nemzeti ételeinek egyedi ízeihez nem csupán különböző, az adott tájra jellemző jellegzetes alapanyagok járulnak hozzá, hanem az edények minősége, összetétele is, biztosítva ezzel az utánozhatatlan íz világukat. Tapasztalataim hosszú sora arra engedett következtetni, hogy nem pusztán az ízek fontosak a gasztronómiában, hanem az egészséges étkezés, amely egyre fontosabb részévé válik felgyorsult világunkban. Fő célom az egészséges táplálkozás biztosítása minden ember számára.
Ennek érdekében főként 18/10- es nemesacélból, vasból, szilikonból készült termékeket árusítok. Sajnos a betegségek közel felét a helytelen táplálkozás okozza. Mindez köszönhető a túl zsíros és sós ételeknek. A hagyományos főzés során, először tönkretesszük ételeinket, majd jól megfűszerezzük, hogy ehető legyen, és a család elé tesszük a só, bors, paprika és mindenféle ízfokozók kíséretében. Sajnos ehhez szoktunk, mert másképp nem tudjuk elkészíteni ételeinket a hagyományos edényekben, mert azokban 80 C-fok felett minden vitamint kifőzünk az ételekből.