Zöldbabsaláta olívával
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 levél
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 maréknyi
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
| 1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 maréknyi
koktélparadicsom |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 40 dkg
zöldbab |
41 |
2.6 |
0.3 |
6.8 |
1.9 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Sós vízben főzzük tíz percig a babért, a fokhagymát, pár szem egészborssal, majd a fűszereket halásszuk ki és a megtisztított, feldarabolt főzzük a lében roppanósra. Szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel, hogy ne puhuljon tovább. Tegyük tálba a finomra vágott hagymát, a félbe-negyedekbe vágott koktélparadicsomot és a fekete, lehetőleg magozott olajbogyót. Az olajból, az ecetből, ízlés szerint sózva, borsozva, habverővel keverjünk dresszinget és a salátára öntve, forgassuk össze.
Hidegen tálaljuk, de ne hagyjuk állni, így a hozzávalókat hűtsük le előre. A finomra vágott bazsalikommal díszítsük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)