| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 csomag mirelit mexikói zöldségkeverék | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kávéskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 8 szelet
sertéskaraj |
159 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A zöldségkeveréket, kevés sóval ízesített vízben félpuhára pároljuk. A sertésszelet hártyáját több helyen bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal meghintve, a forró olajban megsütjük. Kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a végén belekeverjük a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, a hússzeleteket visszatéve, addig forraljuk, amíg a tejszín kissé besűrűsödik.