Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Áfonyás túrótorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Desszert, Húsvét, Hideg, Édes, Gyümölcsök, Tejtermékek, Csőben sült, Édességek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg áfonya ? ? ? ? ? ?
15 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citromhéj 0 0 0 0 0 0
4 kávéskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
20 dkg krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál zabpehely 295 8.8 1.7 60.7 13.8 0
12 dkg keksz (édes) 449 8.2 11 78.8 3.4 0
6 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az omlós kekszet törjük morzsává és keverjük össze a zabpehellyel, a megolvasztott vajjal és terítsük egy kerek tortaformába, majd nyomkodjuk jól le. A krémsajtot összeturmixoljuk a tojások sárgájával, a keményítővel, a túróval és citrom lereszelt héjával. A tojásfehérjét a porcukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A habot óvatosan hozzákeverjük a túrós krémhez és beleforgatjuk az áfonyát. A krémet a morzsaalapra öntjük és előmelegített sütőben, 160 fokon 30 percig, majd 140 fokon letakarva további egy óráig sütjük. Az elzárt sütőben 30 percig pihentetjük, majd rácson hagyjuk kihűlni. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)