Almával töltött fácánpecsenye
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 ág
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12 szem
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
2 db
fácán |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vékony csíkokra vágott füstöltszalonnával megtűzdeljük a fácánok mellét és combját. A szegfűszeget az almákba szurkáljuk. A fácánok hasüregét besózzuk és megborsozzuk, majd egy rozmaringágacskát és két almát dugunk beléjük. Néhány fogpiszkálóval és konyhai zsineggel lezárjuk a hasüreget. A tepsibe tett fácánokat tepsibe tesszük és a
felforrósított olajjal leöntjük. 175 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük, a sütés vége felé a szaftjával többször meglocsoljuk.
A feldarabolt fácánokat előmelegített tálra tesszük, a belsejében sült, feldarabolt almával körülrakjuk és a szaftjával leöntve kínáljuk.
Burgonyapürét és befőttet adhatunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)