| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint balzsamecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csokor bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 15 dkg mozzarella sajt | 274 | 14.7 | 22.5 | 2.8 | 0 | 37 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A vékonyra szeletelt paradicsom és mozzarella szeleteket, egymást fedve, egy tálon körberakjuk, de használhatunk minimozzarellát és koktélparadicsomot is. Meghintjük apróra vágott bazsalikomlevelekkel, némi sóval, borssal. Bőven csepegtetünk rá olívaolajat és kevés balzsamecetet. Bazsalikom levélkékkel díszítve, hidegen tálaljuk.