Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lencsés rizskoszorú szőlőlevélben

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Böjt, Töltött, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
igény szerint szölő levél ? ? ? ? ? ?
20 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor oregánó 0 0 0 0 0 0
2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
20 dkg lencse 335 26 1.9 53 10.6 0
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst és a lencsét külön-külön főzzük meg, majd csepegtessük le. Közben a citromok kicsavart levéből, az ecetből és az olajból, a zúzott fokhagyma, a finomra vágott oregánó és a fűszerek hozzáadásával készítsünk öntetet. Az öntet felét keverjük el az összekevert, forró rizzsel és lencsével, majd hagyjuk kihűlni. A leforrázott vagy konzerv szőlőlevelekkel béleljünk ki egy kuglófformát, úgy hogy a tetejére is ráhajthassuk. A lehűlt keveréket forgassuk össze, az apróra vágott feta felével és a maradék öntettel, majd halmozzuk a formába, nyomkodjuk le és hajtsuk rá a szőlőleveleket. Borítsunk rá folpackot és nyomtassuk le kis súlyokkal, pl. almával vagy citrommal. Egy éjszakát tartsuk hűtőben. Másnap borítsuk tálra. A közepét töltsük meg gerezdekre vágott koktél paradicsommal, bazsalikom levelekkel és fetával.
Vékonyan szeletelve kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)