Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Buli, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gombafélék, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
50 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citromok héját lereszeljük, a levüket kicsavarjuk. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Közben vizet forralunk, melybe a babért, az egész borsot, az ecetet és ízlés szerint sót dobunk. A forrásban lévő vízben a gombaszeleteket 3 percig főzzük. Leszűrjük, de a levet ne öntsük ki. A gombát tálba tesszük, ráöntjük a citromlevet, rászórjuk a cukrot, ízlés szerint sózzuk, belekeverjük a finomra vágott lilahagymát és annyi főzőlével öntsük fel, hogy éppen ellepje. Tegyük egy éjszakára hűtőbe. Tálalás előtt szűrjük le, szórjuk meg fehérborssal és csepegtessük meg az olajjal, keverjük át, végül hintsük meg a finomra vágott metélőhagymával.
Vajas pirítóssal, isteni bor vagy sörkorcsolya, de másnap reggelre sem utolsó.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)