Csigakeksz
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 teáskanál
kakaópor |
313 |
18.5 |
21.7 |
10.5 |
37.7 |
0 |
| 2 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 7 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 12 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 22 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet, a vajat, a sót, a tojássárgájákat késes robotgépben összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Lisztezett deszkán két vékony lapot nyújtunk, melyeket egymásra fektetünk és szorosan feltekerünk. Fóliába tekerve egy órát hűtőben pihentessük. Vágjuk a tésztát fél centis karikákra, melyeket helyezzünk sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt elkészül.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)