Csípős, ropogós ananász
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
chilis olaj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
ananász |
49 |
0.4 |
0.4 |
12 |
0.4 |
0 |
2 evőkanál
barnacukor |
391 |
0 |
0 |
97.4 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az ananászt megtisztítjuk és ujjnyi karikára vágjuk. kivételesen a torszáját nem távolítjuk el, majd a tányéron hagyjuk. A chilis olajjal bekenjük, fél órát állni hagyjuk, majd megszórjuk a barnacukorral és a sóval, azonnal a cukros oldalával lefelé grillre tesszük. Egyszer megfordítva, ekkor cukrozzuk meg a másik oldalát, addig sütjük a grillen, amíg a cukor rákaramellizálódik. Csak közvetlenül sütés előtt cukrozzuk, mert a cukor elolvad és nem lesz ropogós. Azonnal tálaljuk.
Szárnyasok mellé isteni köret.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)