Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős, ropogós ananász

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Sült, Grillsütő, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Gyümölcsök, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál chilis olaj 0 ? ? ? ? ?
1 db ananász  49 0.4 0.4 12 0.4 0
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az ananászt megtisztítjuk és ujjnyi karikára vágjuk. kivételesen a torszáját nem távolítjuk el, majd a tányéron hagyjuk. A chilis olajjal bekenjük, fél órát állni hagyjuk, majd megszórjuk a barnacukorral és a sóval, azonnal a cukros oldalával lefelé grillre tesszük. Egyszer megfordítva, ekkor cukrozzuk meg a másik oldalát, addig sütjük a grillen, amíg a cukor rákaramellizálódik. Csak közvetlenül sütés előtt cukrozzuk, mert a cukor elolvad és nem lesz ropogós. Azonnal tálaljuk.
Szárnyasok mellé isteni köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)