| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 40 dkg fusili | 376 | 13.1 | 1.8 | 76.8 | 0.5 | 68 | 
| 15 dkg reszelt sajt | 366 | 20 | 29.7 | 2 | 0 | 0 | 
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 | 
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
| 2 db				
		paradicsom  | 
					22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 | 
| 2 db				
		zöldpaprika  | 
					20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 | 
| 4 gerezd				
		fokhagyma  | 
					134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
| 2 fej				
		vöröshagyma  | 
					40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 10 dkg bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 | 
| 6 szál debreceni | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 75 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A felhevített olajon a felkockázott bacont zsírjára sütjük. Rádobjuk a kis kockára vágott hagymát és a paprikát. Összesütjük, belekeverjük a vékony karikára vágott debrecenit, az apróra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a többi fűszert. Sűrű lére forralva pihenni hagyjuk. A tésztát előírás szerint, al dentere főzzük. Lecsepegtetve, a debrecenis mártásba keverjük. Tányérokba adagoljuk, finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve és reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.