Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Édes-csípős csirkeszárny bazsalikomos zöldsalátával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Saláták, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

Édes-csípős csirkeszárny
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
80 dkg csirkeszárny  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Bazsalikomos zöldsaláta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
15 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
1 fej jégsaláta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Édes-csípős csirkeszárny
A mézből, a szójaszószból, az erős paprikakrémből és az olajból pácot keverünk. A sóval, borssal meghintett csirkeszárnyakat beleforgatjuk és néhányszor megkeverve, fél órát pihentetjük. Tepsibe tesszük a szárnyakat, a páclével együtt, majd a bort aláöntve, alufóliával szorosan lefedjük. 150 fokra előmelegített sütőben 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve, a hőt 180 fokra emelve, a szárnyakat néhányszor megforgatva pirosra sütjük.
Salátával kínáljuk.

Bazsalikomos zöldsaláta
A zöldségeket kockára vágjuk, majd behűtjük. Tálalás előtt a finomra vágott bazsalikomból és a többi hozzávalóból készült dressziggel összeforgatjuk.
Ne előbb, mert összeesik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)