| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 8 szelet ementáli sajt | 267 | 27.8 | 16.3 | 1.9 | 0 | 38 |
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 15 dkg füstöltkolbász | 315 | 14.5 | 28.3 | 0.2 | 0 | 132 |
| 15 dkg gomba | 40 | 5.9 | 0.5 | 3.3 | 3 | 0 |
| 1 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbevágjuk. A négy szelet húst, fólia alatt, gyengéden kiklopfoljuk. A kolbász fűszerezettségétől függően, megszórjuk sóval, borssal. Két evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, majd az apróra vágott gombát átsütjük rajta. Végül belekeverjük a finomra vágott kolbászt. Ha zsírjára sült, hagyjuk langyosra hűlt és keverjük hozzá a tojást. A masszát halmozzuk a csirkemellszeletekre és borítsuk be két szelet sajttal. A félretett olajjal kikent serpenyőbe téve, a búbos húsokat, 200 fokra előmelegített sütőben, 15 percig süssük. Ferdén félbevágva, petrezselymes burgonyával és friss salátával tálaljuk.