Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Édes-savanyú pulykamell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hirtelen sült, Édes, Savanyú, Sós, Húsfélék, Gyümölcsök, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db paprika  20 1.2 0.3 3 0.9 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 dkg gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint cayenni bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott pulykamellet vékony csíkra vágjuk, a szójaszósszal, cayenni borssal, zúzott fokhagymával összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd az előmelegített olajon megpirítjuk. Az olajból kivesszük. A serpenyőben maradt olajban a kockákra vágott ananászt, paprikát, paradicsomot és a felkarikázott újhagymát is megpirítjuk. Ízesítjük mézzel, ecettel, reszelt gyömbérrel. Kevés ananászlevet aláöntve, a húst visszatéve összeforraljuk. Óvatosan sózzuk, mert a szójaszósz is sós.
Párolt rizs az ajánlott körete.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)