Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Erdészcsülök

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Csőben sült, Kukta, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 kiskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 db bőrös hátsó csülök ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk. A bőrös húst kiterítjük és a húsrészt, úgy vágjuk ki, hogy csak egy ujjnyi maradjon, de a bőr épségére vigyázzunk. A húst ledaráljuk. A finomra őrölt fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük a felét a bőrös hússzeletbe, majd a bőrös rész kivételével megsózzuk. Evőkanálnyi olajon megdinszteljük a hagymát, a végén belekeverjük a zúzott fokhagymát és összekeverjük a darált csülökkel, az apróra vágott gombával és a megmaradt fűszerekkel. A szétterített bőrős húsra kenjük a masszát, majd feltekerjük és konyhai zsineggel körbekötjük. Kuktába, párolórácsra tesszük és a maradék olajat és a bort aláöntve, a sípolástól számított 20 percig pároljuk. Ha megpuhult, előmelegített, forró sütőben, a szaftjával locsolgatva, pirosra sütjük. Szeletelés előtt 10 percig hagyjuk állni.
Párolt zöldségekkel és fóliában sült burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)