Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Firenzei crostini borjúléppel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg borjúlép 0 ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1/2 dl konyak 246 0 0 1.7 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 db szardella ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
igény szerint kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lépet nyúzzuk meg és vágjuk apróra. A felhevített vajban pirítsuk barnára a finomra metélt hagymát, majd keverjük hozzá a lépet. Süssük össze és öntsük rá a konyakot, ha elpárolgott, öntsük fel a borral. Főzzük össze és keverjük bele a finomra vagdalt kaprit és szardellafilét. kis lángon pároljuk puhára, közben fűszerezzük sóval, borssal. Ha szükséges kevés vizet vagy húsalaplét adhatunk hozzá.
frissem készült pirítósra kenve tálaljuk.
Hagyományos, firenzei előétel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)