Gombás tökkarikák
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db
főzőtök |
30 |
1.1 |
0.1 |
6.1 |
2.4 |
0 |
| 15 dkg
gomba |
40 |
5.9 |
0.5 |
3.3 |
3 |
0 |
| 1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 5 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 1 evőkanál
búzadara |
0 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 csokor
kapor |
0 |
3.7 |
0.8 |
10.2 |
2.2 |
0 |
| 1 db
húsleveskocka (marha) |
170 |
17.3 |
4 |
16.1 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tököt 2 ujjnyi karikákra vágjuk, meghámozzuk és a belét kiszedjük, megsózzuk és félretesszük. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, majd a megtisztított és apróra vágott gombát rádobjuk. Megsózzuk, meghintjük a borssal és az ugyancsak finomra aprított vöröshagymával, ezután fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Ha már zsírjára sült, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet. Kihűtjük és összekeverjük a felvert tojással és a búzadarával. A tökkarikákat kiolajozott és morzsával beszórt tepsire rakjuk, üregüket jól megpúpozva, megtöltjük a gombás masszával. 2 dl vízben feloldjuk a leveskockát, majd simára keverjük a liszttel és a tejföllel. A finomra vágott kaprot is belekeverjük és rálocsoljuk a töltött tökkarikákra. A tepsit alufóliával befedjük és az előmelegített, 175 fokos sütőben, fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)